بسیاری از کاربران فروشگاه فرد ماشین نجاران و علاقه مندان به نجاری هستند. هر کدام از این عزیزان برای توسعه کار خود نیاز به برپایی یک کارگاه نجاری مناسب و درآمدزا هستند. برای همین سوالات متعددی در ذهن آنها وجود دارد. در این مقاله سعی می کنیم به تعدادی از این سوالات جواب بدهیم. پس در ادامه همراه ما باشید.
تعدادی از این سوالات مهم را برای شما انتخاب کردیم و هر کدام را توضیح مختصری می دهیم. البته قبل از مطرح کردن این سوالات ، تعریف ساده ای از کارگاه نجاری به استحضار می رسانیم.
کارگاه نجاری
کارگاه نجاری امروزه از حالت سنتی خارج شده و نجاران با رویکردی متفاوت ، علاوه بر انجام امور خدماتی نجاری ، سعی در ساخت متفاوت مصنوعات چوبی دارند. استفاده بیشتر مردم از تولیدات چوبی ، تولید انبوه محصولات و پایین آمدن نرخ تمام شده این تولیدات و رقابت بالا بین تولید کننده ها ، همه و همه باعث شده که تولید مصنوعات چوبی توسط کارگاه های چوب ، سمت و سوی متفاوتی داشته باشد.

کارگاه نجاری
فضای در نظر گرفته شده برای کارگاه نجاری
برای راه اندازی کارگاه نجاری شما در ابتدا به مکانی برای فعالیت نیاز دارید. مکانی تجاری یا کارگاهی که به علت سر و صدای ماشین آلات در حین کار، مزاحمتی برای همسایه ها ایجاد نکند. این مکان در پایین ترین حد خود باید حدود ۶۰ متر باشد. متراژ کارگاه نجاری شاید در ابتدا که کار وسیعی ندارید با متراژ پایین تر هم قابل انجام باشد. اما به مرور زمان و شروع سفارشات حتما به مکان با متراژ بالاتر نیاز پیدا خواهید کرد.
بیشتر بخوانید : لبه چسبان چیست و چه ویژگی دارد
کارگاه نجاری به چه ماشین آلاتی نیاز دارد
معمولا کارگاه های نجاری بنا به سفارشی که می گیرنند و کاربرد و تولید محصولات خود، ماشین آلات کارکرده را انتخاب می کنند. ولی یک تعداد از ماشین آلات نجاری به صورت مشترک در همه کارگاه های نجاری ممکن است وجود داشته باشد. این ماشین آلات مثل اره فلکه ۴۰ یا اره فلکه ۶۰ یا اره فلکه ۸۰ ، که آن هم باز بستگی به سرعت و قدرت کاری است که انجام می دهند، سایز آنها تغییر می کند.
گندگی یکی دیگر از ماشین آلات لازم برای کارگاه نجاری است. رنده سه کاره یا چهارکاره که همانطور که از نام آن مشخص است، ۳ کاره رنده و کم کنی و برش را انجام می دهد.
معمولا در کارگاه هایی که با کمبود جا مواجه هستند بیشتر دوست دارند دستگاه های چند کاره را مورد استفاده قرار دهند. جدای از نوع تولید محصولی که یک کارگاه نجاری دارد، این ۳ نوع از ماشین آلات را حتما در کارگاه خود دارد.
ابزارهای مورد نیاز برای کارگاه نجاری
از ابزار های قدرتی که برای کارگاه نیاز است، انواع دریل برقی و پنوماتیک ، میخکوب و منگنه کوب های برقی و پنوماتیک ، فرز و مینی فرز ، چکش ، رنده دستی و برقی و ابزارهای دستی مورد نیاز که در هر کارگاهی دیده می شوند.

تجهیز کارگاه نجاری
آموزش نجار برای کار در کارگاه نجاری
یکی از سوالاتی که زیاد پرسیده میشه اینکه ، یک نجار کجا و چقدر باید آموزش نجاری ببیند!؟ آیا کارگاه مکان مناسبی برای آموزش دیدن است یا خیر !؟
آموزش برای هر کاری لازم است. حتی اگر به صورت آکادمیک کسی تحصیلات لازم در شغلی را نداشته باشد، حتما باید دوره های آموزشی کوتاه مدت و بلند مدت را گذارنده باشد تا بتواند علاوه بر تجربه کاری با علم هم در حرفه ی خود آشنا شود.
بسیاری از نجاران ما امروز به این امر واقف شده اند که دوره های کوتاه مدت نجاری علاوه بر تسهیلات یا امکانات دیگر می تواند به بهبود عملکرد آنها کمک نماید. توصیه ما در فروشگاه فرد ماشین هم بر همین امر تاکید دارد. شما دوست عزیزی که به تازگی به حرفه ی نجاری وارد شده اید، حتما برای بالا بردن سطح خود از لحاظ دانش و سواد کاری علاوه بر اینکه در یک کارگاه نجاری مشغول می شوید، در کنار آن از دوره های کوتاه مدت تخصصی هم غافل نباش.
بیشتر بخوانید : نجاری یا درودگری هنری به درازای تاریخ بشر
زمان یادگیری نجاری
این زمان مثل هر کسب دانش دیگری کاملا به خود شخص و نوع آموزش بستگی دارد. ممکن است شخصی کار با دستگاه های نجاری را در مدت کمتر از ۳ ماه یادبگیرد و همین کار برای شخص دیگر به بیش از یکسال طول بکشد.
ولی با توجه به تجربه ما و مشاهداتی که انجام شده ، برای شخص تازه وارد حدود ۶ ماه به طور میانگین طول می کشد تا بتواند با کار نجاری آشنای لازم را پیدا کند و به عنوان یک شاگرد در کارگاه نجاری بتواند کار کند.

بودجه برای کارگاه نجاری
چه میزان بودجه برای کارگاه نجاری نیاز است
هزینه های برپایی یک کارگاه ، نسبی است. یعنی بستگی به مکان کارگاه ، نوع ابزار آلات ، برند و نوع ماشین آلات استفاده شده در کارگاه متغیر است. هر اندازه که دوست داشته باشید می توانید برندهای معتبر و گران قیمت را به کارگاه خود اضافه کنید. ولی ما در اینجا می خواهیم یک برآورد قیمت برای راه اندازی یک کارگاه معمولی تازه تاسیس داشته باشیم.
اگر از هزینه رهن و اجاره مکان کارگاه بگذریم، خرید ماشین آلات بین ۱۲-۱۵ میلیون تومان خرج دارد. ابزار آلات قدرتی و ریز هم با ۱/۵ تا ۲ میلیون تومان می توان تهیه کرد. قیمت چوب و مواد اولیه هم که متغیر است. با یک احتساب سرانگشتی حدود ۲۰ میلیون در سال ۹۷ برای تجهیز یک کارگاه نجاری نیاز است.البته می توان این رقم را کاهش داد. یعنی به جای ابزار آلات و ماشین آلات نو ، می توانید کارکرده تهیه نمایید.
ما در فروشگاه فرد ماشین هم در زمینه ماشین آلات نو و هم در زمینه کارکرده فعالیت داریم. می توانید برای تجهیز کارگاه نجاری خود با واحد فروش در تماس باشید.
جمع بندی :
در این مقاله به چند سوال متداول که تازه کاران و علاقه مندان به نجاری از فروشگاه فرد ماشین پرسیده بودند پاسخ دادیم. این سوالات مربوط به کارگاه نجاری از راه اندازی تا بودجه و گرفتن مکان مناسب بود.
دیدگاه ها 0
درباره این مطلب دیدگاهی ارسال کنید