کابینت آشپزخانه متفاوتی از دیگران داشته باشید

کابینت آشپزخانه متفاوتی از دیگران داشته باشید

چیدمان داخلی آشپزخانه برای خانه های مدرن و تازه تاسیس بسیار حائز اهمیت است. از این رو تزئین و نوع چیدمان و استفاده از فضای داخلی آن می تواند نمای داخلی خانه شما را زیبا سازد. یکی از اصلی ترین تزئینات و فضا سازی های داخلی منزل می تواند کابینت آشپزخانه باشد.

کابینت کاری داخل آشپزخانه می تواند فضای کافی و بهینه را برای لذت بردن از آشپزی به شما هدیه دهد. هرچند که این فضا معمولا باب میل خانم هاست ، اما آقایون هم با داشتن آشپزخانه های با کابینت های زیبا ، به هیچ عنوان مخالف نیستند.

در این مقاله سعی می کنیم نکاتی را برای خرید و سفارش کابینت آشپزخانه بهینه و کاربردی و با دیزاین مناسب به شما یادآوری کنیم. و امیدواریم بتوانیم در خریدهای شما تاثیری خوب ، هرچند کوچک داشته باشیم.

 

تاریخچه کابینت آشپزخانه

.

تاریخچه کابینت آشپزخانه

تاریخچه کابینت آشپزخانه در منازل به سال های دور بر میگردد. کابینت به شکل امروزی، در اوایل قرن بیستم میلادی و ابتدا به صورت کمدهای تکی در آشپزخانه‌ها به کار گرفته شد. تا پیش از آن آشپزخانه‌ها دارای کابینت‌های ثابت و جاسازی شده و محل مشخصی برای اجاق گاز، یخچال و دیگر وسایل آشپزخانه نبودند و اغلب فعالیت‌های صورت گرفته شده در آشپزخانه (مانند آماده‌سازی مواد غذایی) بر روی میز وسط آشپزخانه انجام می‌شد.

 

کاربرد و نقش کابینت در آشپزخانه

برای مدیریت بهتر فضای آشپزخانه با توجه به مثلث کار و با توجه به شرایط خاص استفاده‌کننده، از کابینت استفاده می‌شود. طراحی صحیح کابینت آشپزخانه، موجب می‌شود تا فضای مفید و قابل استفاده آن آشپزخانه و سطح رفاه کاربر جهت پخت‌وپز و شست‌وشوی ظروف افزایش یابد.

 

انواع کابینت آشپزخانه

کابینت‌ها بسته به نوع مواد خام تولید، به کابینت‌های تولید شده از فلز، چوب، ام‌دی‌اف، های گلاس، پی‌وی‌سی، ممبران یا وکیوم، روکش چوب یا ترکیبی تقسیم می‌شوند.از نظر نوع استفاده نیز کابینت‌ها به دو گروه کابینت آشپزخانه و کابینت روشویی (مخصوص سرویس بهداشتی) تقسیم می‌گردند. مواد اولیه تولید کابینت‌های سرویس بهداشتی عموماً از پی وی سی می‌باشد. زیرا این ماده در مقابل رطوبت مقاومت کافی دارد.

 

بیشتر بخوانید : سوالات متداول برای راه اندازی کارگاه نجاری

انواع کابینت آشپزخانه

کابینت فلزی

کابینت های که از جنس آهن گالوانیزه یا آلومینیوم روکش دار ساخته می شوند. این نوع از کابینت ها هزینه و وزن کمتری نسبت به نوع چوبی آن دارا می باشند. از نقاط ضعف این نوع از کابینت میتوان به زنگ زدگی و عدم مقاومت در برابر آب اشاره کرد.

 

کابینت چوبی

همانطور که از اسم آن مشخص است ، جنس چوبی دارد. خصوصیت آنها وزن زیاد و تنوع در نقش و ظاهر آنهاست. کابینت های چوبی به ممبران، تمام چوب، های گلاس و ام دی اف تقسیم می شوند.

 

کابینت های ام دی اف

از مواد تشکیل دهنده این نوع کابینت باید به نئوپان و روکشی که بر روی آن کشیده می شود، اشاره کرد. هریک از محصولات یک سری مزایا و معایب خود را دارد؛ مزایای کابینت های ام دی اف تنوع در طرح و رنگ، زیبایی، عایق صدا و مقاومتی که برابر ضربه دارد است و از معایب آن باید به مدت طولانی که صرف ساخت این محصول و قیمت بالایی که دارد اشاره کرد.

 

کابینت ممبران

این نوع کابینت ها به کابینت های سه بعدی نیز نام گذاری می شوند. ممبران از جدیدترین نسل کابینت های چوبی کلاسیک هستند و با دستگاه CNC طرح های مختلفی را حکاکی می کنند.سپس بعد از حکاکی نیز لایه ای ضد آب روی آن قرار میگیرد. معمولا در میان انواع کابینت آشپزخانه ، این نوع دارای قیمت بالاتر ولی ظاهر زیباتر است.

 

کابینت های گلاس

این نوع از کابینت از دو جهت شبیه کابینت های ام دی اف هستند؛ یکی داشتن قیمت بالا، و دیگری موادی که در این کابینت استفاده شده مانند مواد MDF است. تنها تفاوتی که دارد از ام دی اف براق تر است و زیبایی بیشتری را ایجاد کرده. از مزایای های گلاس باید به ضدخش بودن و سهولت در تمیز کردن اشاره کرد.

طراحی کابینت آشپزخانه

طراحی کابینت‌ها

طراحی کابینت‌ها با توجه به تنوع آشپزخانه‌ها از نظر شکل طراحی (یو شکل، ال شکل، خطی، شبه‌جزیره‌ای و جزیره‌ای)، صورت می‌پذیرد. در هر حال در هنگام طراحی کابینت باید دقت نمود که جهت باز شدن در آن باید برخلاف جهت حرکت شخص استفاده‌کننده باشد.

 

بیشتر بخوانید :  ۷ مهارت در نجاری که هر نجار باید بداند

 

 اجزای تشکیل دهنده کابینت

صفحه کابینت

در حال حاضر پنج نوع صفحه کابینت در بازار ایران موجود است:

  1. صفحه کابینت MDF
  2. صفحه نئوپان، روکش HPL
  3. صفحه MDF، روکش ملامینه
  4. صفحه پلی وود (Poly Wood)، روکش HPL
  5. صفحه سنگ مصنوعی تمام اکریلیک (Solid Surface)

درب کابینت

ضخامت این درب‌ها ۱۶ میل و ۱۸ و١٩و٢٠و٢٢ میل است که با روکش پی وی سی دارای ۶ تیپ و تنوع رنگی زیادی است. نوع دیگری از درب‌های کابینت نیز های گلاس نام دارد. این درب‌ها همان مشخصات فوق را دارد ولی در رنگ‌آمیزی آن از رنگ‌های براق شبیه رنگهای تمام پلی‌استر (شیشه‌ای) استفاده شده که جذابیت خاصی در ترکیب کابینت ایجاد می‌کند.

بدنه کابینت

در زمینه بدنه کابینت باید به دو نکته کلی توجه داشت:

  1. جنس بدنه باید با روکش ملامینه باشد.
  2. لبه بدنه با نوار پوشیده شده باشد.

در بازار ایران، کابینت‌ها در بعضی موارد با بدنه نئوپان و روکش کاغذ و نوار اطوئی ساخته می‌شود که در مجموع کیفیت مناسبی ندارد . استفاده از این نوع بدنه توصیه نمی‌شود. در واقع بهتر است جنس بدنه نیز از نوع ام دی اف انتخاب شود.

 

مزایا و شرایط نگهداری کابینت ام دی اف  (MDF)

کابینت‌ آشپزخانه MDF به آسانی تمیز می‌شوند و به همین دلیل برای استفاده در آشپزخانه بسیار ایده‌آل و مناسب می‌باشند. هنگام خرید کابینت‌های جدید یا روکاری کابینت‌های قبلی، انتخاب‌های زیادی پیش رویتان قرار دارد. کابینت ام دی اف (MDF) اغلب گزینه مقرون به صرفه‌ می‌باشد که هم در آشپزخانه و هم در سرویس بهداشتی و حمام کاربرد دارد.

ام دی اف (MDF) از تخته‌های فیبر با دانسیته متوسط و پوششی از لایه نازکی از وینیل (Thermofoil)، تشکیل شده‌است اما می‌تواند طوری طراحی شود که بافت چوب را تداعی کند. اگر کابینت‌های ام دی اف (MDF) را برای خانه تان مد نظر دارید، حتماً، مزایا و معایب (شرایط نگهداری) آن را در نظر بگیرید تا با آگاهی کامل تصمیم بگیرید که آیا انتخاب مناسبی برای طراحی کابینت آشپزخانه یا حمام تان می‌باشند یا خیر.

.

کابینت پی وی سی

کابینت پی وی سی (pvc) تشکیل شده از ورق پلی وینیل کلراید و به این دلیل پی وی سی نامگذاری شده‌است. بکارگیری ورق پی وی سی در این نوع کابینت از اهمیت بالایی برخوردار است که برخی از موارد را توضیح می‌دهیم.

  1. ورق‌های کابینت پی وی سی در برابر محیط‌های دارای رطوبت از مقاومت بالایی برخوردار است و موجب پوسیدگی نمی‌شود.
  2. پی وی سی یک ماده عایقصدا، گرما و الکتریسیته است.
  3. پی وی سی در برابرحرارت عایق خوبی دارد.
  4. پی وی سی نسبت به کابینت چوبی ضد حشره است.
  5. به علت چگالی پایین پی وی سی از وزن پایین‌تری نسبت به کابینت‌های چوبی و ام دی اف برخوردار است.
  6. تولید و نصب پی وی سی نسبت به کابینت چوبی بسیار آسان و کم هزینه است.
  7. نگهداری کابینت پی وی سی نسبت به کابینت چوبی بسیار آسان‌تر است.
  8. ورق‌های پی وی سی دارای رنگ‌های متنوعی است و به این دلیل احتیاج به رنگ شدن مجدد ندارد.

جنس متداول کابینت ها

از ورق‌های پلی وینیل کلراید در ساخت کابینت‌های حمام سرویس بهداشتی و سینگ ظرف‌شویی استفاده می‌شود؛ و در دیگر قسمت‌های آشپزخانه کمتر از کابینت تمام پی وی سی استفاده می‌شود. بیشتر در محیط آشپزخانه از کابینت‌های ام دی اف با روکش پی وی سی استفاده می‌شود. کابینت پی وی سی تنها یک نقص دارد و اینکه قابل تجزیه نمی‌باشد و ممکن است به محیط زیست آسیب برساند.

 

بیشتر بخوانید :  خراطی چوب و چگونگی تولید محصولات چوبی

انتخاب مناسب کابینت آشپزخانه

.

نکات مهم در راهنمای خرید کابینت آشپزخانه

به هنگام خرید کابینت آشپزخانه، باید موارد بسیاری را در نظر داشته باشید و به آنها اهمیت دهید؛ همانطور که می دانید کابینت ها در ابعاد مختلف ساخته می شوند پس برای کابینت هایی که عمق زیادی دارند، به کار بردن ریل در آن را پیشنهاد میکنیم.

.

کابینت کوچک آشپزخانه

کابینت های کوچک نیز برای مصارف کنار گاز بسیار مناسب و کاربردی هستند و دسترسی خوب و راحتی به آشپزهای خانه می دهد.

 

کابینت مواد غذایی

یک سری دیگر از کابینت ها نیز وجود دارند که دارای طبقات فلزی هستند که به کابینت سوپر نام گذاری شده اند و برای نگهداری مواد غذایی هستند. و کابینت هایی هم که در کنج خانه قرار می گیرند، به دلیل اینکه در گوشه هستند و دسترسی راحت به آن نداریم، می توان پنل های چرخانی را در آنها بکار ببریم.

 

سطح رویی کابینت

از دیگر نکات مهم انتخاب کابینت آشپزخانه، انتخاب رویه آن بسته به نوع سلیقه خودتان است؛ با توجه به سلیقه ای که دارید به راحتی می توانید نوع رویه کابینت خود را از چوب یا سنگ انتخاب کنید. چوب به دلیل اینکه با دیگر سطوح کابینت هماهنگ است جلوه ای خاص دارد. رویه سنگی هم همینطور است و استفاده از سنگ گرانیت و یا مرمر نیز حالتی کلاسیک تر به کابینت ها و محیط آشپزخانه می دهد.

 

رنگ کابینت

نکته دیگر و مهم اینکه در هنگام انتخاب رنگ کابینت آشپزخانه خود دقت کنید. چون بخش وسیعی از آشپرخانه را کابینت ها فرا میگیرند پس باید از رنگی استفاده کرد تا جلوه و زیبایی خاصی را اول به آشپزخانه و بعد به محیط خانه بدهد. پیشنهادی که داریم این است که از تلفیق دو رنگ گرم و سرد استفاده کنید. اگر سقف آشپزخانه کوتاه است ار کابینت هایی که طرح و خط عمودی و دستگیره های بزرگ عمودی، و اگر سقف بلند است از کابینت هایی با طرح و خط های افقی استفاده کنید. رنگ های تند را پیشنهاد نمیکنیم چون بعد از مدتی برایتان خسته کننده می شود.

 

انتخاب صفحه برای کابینت آشپزخانه

یکی از نکات قابل توجه در خرید کابینت آشپزخانه صفحه کابینت است؛ صفحه کابینت به دلیل اینکه بیشتر در دسترس و در تماس با کار و مایعات است، از قسمت های مهم کابینت محسوب می شود.  بهترین پیشنهاد برای داشتن یک صفحه کابینت خوب و مقاوم، استفاده از صفحات ۳۲ میل MDF با روکش (اچ پی ال) HPL است؛ این نوع صفحات در برابر آب و ضربه و خراش بسیار مقاوم هستند و از کیفیت بالایی برخوردار است. صفحات نئوپان را به دلیلی نداشتن مقاومت در برابر آب و حرارت و صفحات ام دی اف با روکش ملامینه را به دلیل ضعف خش و فرسایش زود هنگام، برای استفاده از صفحه کابینت، پیشنهاد نمیکنیم.

 

ابعاد و استانداردهای کابینت آشپزخانه

اصلی ترین مواردی که به هنگام خرید کابینت باید همیشه مد نظر داشته باشید، عمق و ارتفاع کابینت است و مبنای استانداردهای آن براساس زمینی و یا دیواری بودن است.  در کابینت های زمینی ابعاد به این ترتیب هستند که دارای ارتفاع ۹۰ سانتی متری، عمق بدنه ۵۵ سانتی متر و دارای صفحه کابینتی تا اندازه ۶۰ سانتی متری است. ابعاد در کابینت های دیواری هم به این ترتیب است که دارای عمق ۳۰ سانتی متری و ارتفاع بدنه ۷۰ سانتی متری است.نکته ای که قابل توجه می باشد اگر ارتفاع سقف آشپزخانه بیش از ۲۴۰ سانتی باشد، ارتفاع کابینت ها ۹۰ سانتی متر می شود.

 

گردآوری : فرد ماشین 

 

دیدگاه ها 1

یک دیدگاه در “کابینت آشپزخانه متفاوتی از دیگران داشته باشید”

    فرد ماشین

    کابینت آشپزخانه متفاوتی از دیگران داشته باشید