کابینت چوبی یا کابینت MDF – کدام رو بخریم

کابینت چوبی یا کابینت MDF - کدام رو بخریم

همه ما میدونیم که با اومدن MDF خیلی از کسانی که علاقه به وسایل چوبی داشتند ولی نمی تونستند هزینه ساخت اونها رو پرداخت کنند به سمت کابینت و کمدهای MDF  رفتند. ارزانی ام دی اف نسبت به چوب و گاها تنوع و رنگ بندی متفاوت نسبت به چوب تونست جایگزین خوبی برای کابینت و میز و کمد چوبی باشد. اما در طرف دیگر چوب طبیعی داریم که علاوه بر زیبایی ، با دوام تر هم هست اما قیمت تمام شده آن فاصله زیادی با MDF  دارد. در ادامه به تفاوت این دو ماده خواهیم پرداخت.

 

تفاوت بین چوب و MDF 

MDF از خرده چوب ها و چوب های مصنوعی بدست می آید. این محصول مجموعه ای از سرخ چوب فیبر، ونیر، رزین و چسب. در حالی که چوب از تنه درختانی که به الوار برش داده شده، درست شده است.

 

چوب طبیعی استفاده کنیم یا MDF

یکی از دلایل توصیه شده برای استفاده از چوب را می توان کیفیت بالای است که مخصوصا در کابینت کاری و کمدهای چوبی می توان از این ماده استفاده کرد. در ادامه به دلایل بسیار استفاده از چوب خواهیم پرداخت.

زیبایی و زنده بودن

چوب به طور طبیعی دارای رگه ها و خطوط نا متقارن و زیبایی است که اون حالت زنده بودن رو به راحتی القا میکنه. در صورتی که مصنوعات MDF به این شکل نیست. البته در میان چوب ها هم این زیبایی و رنگ بندی متفاوت است. گاها بعضی آنها شکننده تر از بقیه هستند و بعضی دیگر به دوام بالا معروف هستند. مثلا چوب بلوط قرمز با دوام تر از بلوط سفید است، اما بلوط سفید زیبارت است.

ارزش چوب طبیعی

همگی ما فرق بین چوب طبیعی با ام دی اف را در نوع قیمت وارزش می دانیم. مطمئننا اگر شما صاحب خانه ای باشید که چوب طبیعی در آن به کار برده باشید، چه در قسمت های اصلی مثل آشپزخانه یا پذیرایی و چه در اتاق های فرعی و راه پله ها، هم خانه ای زیبا دارید و هم با ارزش تر از وقتی که MDF استفاده می کنید.

کابینت چوبی یا کابینت MDF

استحکام و دوام

بدون شک چوب طبیعی استحکام و دوام بسیار بالایی دارد، از این رو انتخابی مطمئن برای ساخت مبلمان و وسایل چوبی است. مبلمان چوبی برای سالیان دراز بدون مشکل و با قدرت دوام داشته و عمر می‌کنند. از این رو در زمینه‌های بسیار مانند ساخت آسمان‌خراش‌ها و حتی پل‌ها هم از چوب طبیعی استفاده می‌شود. با این حال تمامی چوب‌ها مثل هم نیستند؛ برای مثال چوب درخت بلوط بسیار محکم‌تر از سرو است.

طرح‌پذیری

به غیر از زیبایی و استحکام، چوب طبیعی قابلیت تغییر بسیار بالایی دارد که همین گزینه آن را به انتخابی غالب برای کابینت‌سازی تبدیل می‌کند. چوب طبیعی در طیف گسترده‌ای از اندازه، شکل، پرداخت و رنگ موجود است که این نکته به کابینت‌سازان این امکان را می‌دهد که کابینت‌هایی منحصر به‌فرد با استحکام بالا تولید کنند.

بیشتر بخونید : چه نوع چوب مناسب خراطی است !؟

 

معایب چوب جامد

علی‌رغم برتری‌های چشم‌گیر نسبت به MDF، چوب طبیعی عاری از عیب نیست. حتی در برخی موارد MDF بر چوب جامد ارجحیت دارد. در زیر یه به چند نمونه اشاره خواهیم کرد:

آسیب‌پذیری درمقابل رطوبت

بیشتر انواع چوب دربرابر رطوبت آسیب‌پذیر هستند مخصوصاً درصورتی‌که پوشش یا پرداخت آخر روی آن‌ها اعمال نشده باشد. با این وجود چوبی مانند بلوط قرمز مقاومت خوبی دربرابر رطوبت دارد. از این رو ضد آب کردن چوب طبیعی ضروری بوده و ماندگاری آن را افزایش می‌دهد.

ترک خوردن و دفرمه شدن

چوب طبیعی مستعد انبساط و انقباض در برابر نوسانات دما و رطوبت بوده و شاید از این لحاظ بهترین گزینه‌ برای درب کابینت نباشد. همچنین چوب طبیعی در نوسانات شدید دمایی به‌سرعت دفرمه شده و ترک می‌خورد که این ترک‌ها حتی درصورت رنگ شدن قابل مشاهده هستند. از این رو در صفحات مرکزی درب کابینت از MDF استفاده می‌کنند.

حشرات و آفت

درصورت عدم مراقبت اصولی، چوب طبیعی دربرابر آفت و حشرات مانند موریانه بسیار آسیب‌پذیر است اما چوب مهندسی شده و مصنوعی مانند MDF به ذات دافع حشرات بوده و به نگهداری کمتری نیاز دارد.

MDF چیست؟کابینت ام دی اف

MDF که مخفف (medium Density Fiberboard) و به معنای «تخته فیبری با چگالی متوسط» است، نوعی چوب مصنوعی یا مهندسی شده است که به صورت تخته‌های باریک تولید می‌شود و مواد تشکیل‌دهنده‌ی آن شامل الیاف چوب، موم و رزین است. این چوب مهندسی شده یکی از محبوب‌ترین (و ارزانترین) جایگزین‌های چوب طبیعی است که مزایا و معایب خود را به همراه دارد اما درکل به دلیل تراکم بیشتر در مرتبه‌ی بالاتری نسبت به تخته چندلا قرار می‌گیرد. MDF به دلیل گستردگی کاربرد و دوام بالا، در طیف وسیعی از محصولات کابینتی موجود است.
مانند تمام گونه‌های چوب جامد، تخته‌های MDF هم، از نظر اندازه، تراکم نوع چسب و میزان رطوبت با هم تفاوت دارند. قانون کلی این است که MDF هزچه ضخامت و تراکم بالاتری داشته باشد گران‌تر می‌شود.

 

مزایای کابینت MDF

کسانی که به دنبال جایگزینی ارزان‌تر نسبت به چوب طبیعی هستند و از سویی استحکام و دوام چوب برایشان اهمیت دارد، همیشه باید MDF را در گوشه‌ی ذهن داشته باشند بالاخص در کابینت. بیایید نگاهی بیندازیم بر مزایای MDF نسبت به دیگر انواع چوب‌های مصنوعی و مهندسی شده.

 

مقاومت دربرابر دفرمه‌شدگی و ترک

برخلاف چوب طبیعی، یک تخته MDF با ساختار معمولی دربرابر نوسانات شدید آب و هوایی و رطوبتی نه دفرمه می‌شود نه ترک می‌خورد. این همان دلیل اصلی استفاده از MDF برای درب کابینت آشپزخانه است.

 

سطح صاف

در MDF برخلاف چوب جامد رگه‌های قابل توجهی وجود ندارد درنتیجه بعد از رنگ خوردن سطح بسیار صاف و نرم‌تری دارد. این موضوع بازهم MDF را انتخابی بهتر برای درب کابینت می‌سازد.

 

طرح‌پذیری

درب‌ کابینت در طیف وسیعی از سبک و مدل مانند درب صاف، برجسته و غیره تولید می‌شود و از آنجاکه تخته‌‌های MDF بسیار انعطاف‌پذیر هستند، برش، سوراخکاری و طرح دادن به آن‌ها راحت‌تر است.

بیشتر بخونید: خرید بهترین فرز نجاری ایرانی برای کارگاه نجاری

کابینت چوبی یا کابینت MDF

مقاومت بالا دربرابر رطوبت

وقتی صحبت از مقاومت دربرابر آب می‌شود MDF به‌طرز عجیبی خوب عمل می‌کند. درواقع بعضی از انواع MDF برای استفاده در حمام و سرویس بهداشتی ساخته شده و ضدآب هستند.

 

قیمت

مسلماً تخته‌ی MDF از چوب طبیعی ارزان‌تر است و با نگهداری مناسب می‌تواند مانند چوب طبیعی دوام بالایی داشته باشد.

 

معایب کابینت MDF

علی‌رغم تمام جنبه‌های مثبت، درب‌های کابینت MDF برای برخی مصارف اصلا مناسب نیستند:

  • درب‌ کابینت MDF برای دمای بالا مناسب نیست.
  • در مقایسه با چوب و تخته سه‌لا، MDF از استحکام کم‌تری برخودار است.
  • به دلیل اینکه MDF از ذرات ریز ساخته شده در برخی شرایط برای استفاده‌ی پیچ شاید خیلی مناسب نباشد.
  • اگر از پوشش مناسب (sealer) استفاده نکنید امکان نفوذ آب و از بین رفتن MDF زیاد است.
  • درصورتی که MDF دچار خراش شود به سختی قابل تعمیر است.

کابینت MDF بهتر است یا کابینت چوب طبیعی؟

وقتی پای کابینت آشپزخانه در میان باشد، چوب طبیعی و MDF هر دو انتخاب‌های مهمی هستند. درحالی‌که چوب طبیعی دوام و استحکام بالایی ارائه می‌دهد، MDF هم، سطح صاف و نرم و مقاومت بالا در برابر رطوبت را به همراه دارد (مخصوصاً در درب‌ و قفسه‌). به‌عنوان مالک شما باید جنبه‌های مختلف این محصولات چوبی را مد نظر قرار داده و جنس کابینت خود را انتخاب کنید.

دیدگاه ها 2

2 replies on “کابینت چوبی یا کابینت MDF – کدام رو بخریم”

    ***Program

    Awesome post! Keep up the great work! 🙂

    فرد ماشین

    کابینت چوبی یا کابینت MDF – کدام رو بخریم