بتونه کاری روی چوب به صورت قدم به قدم

بتونه کاری روی چوب به صورت قدم به قدم

بتونه کاری چوب برای رفع خراش و ترک های سطح پوست قبل از رنگ آمیزی استفاده می شود. بتونه کاری برای رفع ترک، درز چوب و گره های سطحی پوسته چوب می تواند راهکار جامعی باشد. این روش برای زیبایی نهایی چوب بسیار موثر است. اما هزینه ای که برای بتونه کاری پارکت و کفپوش های چوبی یا قاب آینه چوبی و کمد چوبی اتاق خواب صرف میکنیم، میتونه با کمی دقت و زمان گذاشتن کاهش بدید و خودتون انجام بدید و از عهده کار هم بر بیاید و کاری زیبا و حرفه ای داشته باشید.

اگر تا به حال هیچ تجربه ای در این کار نداشتید، نگران نباشید. در ادامه با این آموزش میتونید تا حدی قابل قبول خودتون کارهای چوبی منزل رو بتونه کاری کنید و قسمت های مشکل دار اون رو با بهترین شکل بتونه کاری و رفع ایراد کنید.

چه نوع بتونه‌ای باید استفاده کنید؟

چه نوع بتونه‌ای باید استفاده کنید؟

پاسخ این سؤال تا حد زیادی به کاری که می‌خواهید انجام دهید بستگی دارد. انواع مختلفی از بتونه وجود دارند که رنگ‌پذیر هستند؛ به‌این‌ترتیب پس از پر کردن منافذ یا ترک خوردگی‌، می‌توان آن را رنگ کرد. دقت کنید رنگی که انتخاب می‌کنید هم‌رنگ قسمت‌های دیگر محصول باشد و تضادی با آن نداشته باشد تا نمای نهایی یک‌دست و زیبا شود. به‌طورکلی بتونه بر پایه‌ی آب را می‌توان رنگ زد، اما برخلاف محصولات دیگر در همین زمینه، این بتونه برای استفاده‌ در فضای بسته طراحی شده است. بتونه‌ی برپایه‌ی حلال برای استفاده در فضای باز تولید شده و عملکرد خوبی در سطوح بیرونی دارند.

 

ابزار مورد نیاز برای بتونه زدن چوب

سنباده
جاروبرقی
بتونه
کاردک
سیلر پلی اورتان
رنگ

کار با بتونه شاید در ابتدا خیلی کثیف و دشوار به نظر برسد اما رسیدن به نتیجه ایده‌آل با بتونه نسبتا آسان است. با این حال فراموش نکنید که بتونه تنها برای رفع ایرادات ظاهری چوب کاربرد دارد به این معنا که اگر آسیب روی چوب بسیار شدید است و نیاز به تعمیر دارد نمی‌توانید از بتونه برای تعمیر آن استفاده کنید. با این حال برای استفاده از بتونه به منظور رفع ایرادات چوب راه‌های بسیاری وجود دارد.

 

مراحل بتونه کاری چوب

مراحل بتونه کاری چوب

مرحله اول:

باید سطحی که نیاز به بتونه کاری دارد آماده کنید. برای این کار رنگ‌های پوسته‌ پوسته شده یا تکه چوب‌های اضافی روی سطح کارتان را جدا کنید. سپس تمام لبه‌های تیز در قسمت آسیب‌دیده یا نزدیکی آن را سنباده بکشید و در آخر تمام گرد و غبارهای روی چوب را با جاروبرقی پاک کنید.

 

مرحله دوم:
در این مرحله با استفاده از کاردک بتونه را روی چوب قرار دهید. کار را از گوشه قسمت آسیب‌دیده شروع کنید. بتونه را درون قسمت‌های باز فشار دهید. روی منافذی که با بتونه پرکرده‌اید مقدار بیشتری بتونه بگذارید باقی بماند زیرا ممکن است در اثر خشک شدن تا حدی بتونه منقبض شود و منافذ یا سوراخ‌ها کامل پر نشود. پس از آن می‌توانید مقدار اضافی را به آرامی و با استفاده از کاردک بردارید.

مرحله سوم:
با توجه به حجم بتونه استفاده شده ممکن است ۱۵ دقیقه تا ۸ ساعت زمان برای خشک شدن بتونه نیاز باشد. به بتونه فرصت دهید تا کاملاً خشک شود و پس از آن با استفاده از سنباده ارتفاع سطح بتونه شده را با چوب یکسان کنید به‌طوری‌که هیچ پستی یا بلندی روی سطح چوب احساس نشود.

مرحله چهارم:
سعی کنید تا حد امکان قسمت تعمیر شده غیرقابل تشخیص باشد. پس از سنباده کشیدن، نوبت به پوشش می‌رسد، نتیجه‌ی کار باید ناملموس باشد. اگر زمینه چوب سفید باشد کار رنگ‌آمیزی آسان خواهد بود و تنها کافی است سایه رنگ قسمت بتونه شده را تغییر دهید تا با زمینه هم‌رنگ شود.

ترمیم قسمت‌هایی که دارای رنگ شفاف Stain هستند سخت‌تر است. برای این کار پیشنهاد می‌شود ابتدا رنگ را روی یک تکه چوب اضافی امتحان کنید و به آن فرصت دهید تا کاملاً خشک شود. پس از خشک شدن، رنگ شفاف را با رنگ روی چوب مقایسه کنید و با توجه به آن اگر نیازی به تغییر هست آن را تغییر دهید تا به رنگ مورد نظر برسید.

دیدگاه ها 9

9 replies on “بتونه کاری روی چوب به صورت قدم به قدم”

    فرد ماشین

    بتونه کاری روی چوب به صورت قدم به قدم

    علیرضا نوری

    با تشکر از توضیحات خیلی خوبتون
    واقعا کاربردی بود

    فرد ماشین

    ممنون از همراهی شما جناب نوری عزیز

    مصطفایی

    شما بتونه های چوب هم تولید میکنید یا میفروشید؟
    چون من تو سایتتون ندیدم

    فرد ماشین

    خیر تولید و فروش بتونه نداریم دوست عزیز

    جاویدنیا

    تشکر از مطلب خوبتون

    فرد ماشین

    خواهش میکنم ، ممنون از همراهی شما دوست عزیز

    محمدشفیعی

    سلام ممنون
    فقط لبه های درب رو چجور میشه بتونه کرد؟

    فرد ماشین

    با سلام
    برای نتیجه بهتر، حتما از یک نقاش متخصص سوال بفرمایید